Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Viyana'da

/ Kaynak: AA
İran Dışişleri Bakanı Zarif, Viyana'da

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Afham, 'Viyana'da Suriye'nin geleceğine ilişkin yapılacak toplantıya Dışişleri Bakanı Zarif katılacak' dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Viyana'da Suriye'nin geleceğine ilişkin yapılacak toplantıya İran'dan Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in katılacağını duyurdu.
İran devlet televizyonunda yayınlanan açıklamaya göre, Afham, "Viyana'da Suriye'nin geleceğine ilişkin yapılacak toplantıya Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif katılacak" dedi.
Afham, Dışişleri Bakanı Zarif ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, dün ve bu sabah telefonda görüştüğünü belirterek iki bakanın Suriye ve bölgedeki durumu ele aldığını kaydetti.
İsimlerinin gizli kalması koşuluyla dün AP haber ajansına açıklamada bulunan Amerikalı yetkililer, Suriye'de krizi çözüme kavuşturmaya yönelik uluslararası toplantılara Tahran yönetiminin davet edildiğini bildirmişti. Yetkililer, davetin Rusya tarafından iletildiği bilgisini vermişti.
Suriye'nin geleceğine ilişkin son toplantı Avusturya'nın başkenti Viyana'da Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun da katılımıyla ABD, Rusya, Türkiye ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları arasında yapılmıştı. Bir sonraki görüşmelerin perşembe günü yine Viyana'da yapılması bekleniyor. Görüşmelere dört ülkenin yanı sıra bu kez Almanya, İngiltere, Fransa, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin katılması bekleniyor.
ABD yönetimi, İran'ın uluslararası toplantılara katılma ihtimalini bir süredir göz önünde bulundururken, Suudi Arabistan'ın da aralarında olduğu ABD'nin bazı müttefikleri buna karşı çıkıyordu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...