Suriye toplantılarına Mısır da katılacak

/ Kaynak: AA
Suriye toplantılarına Mısır da katılacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da ikincisi düzenlenecek Suriye toplantılarına Mısır'ın da katılacağını açıkladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin Türkiye, ABD, Suudi Arabistan ve Rusya dışişleri bakanlarının katıldığı toplantılara iştirak etmek üzere 29 Ekim akşamı Viyana'ya hareket edeceğini duyurdu.
Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd açıklamasında, “Viyana'da 30 Ekim'de düzenlenecek olan Suriye toplantılarına Mısır da katılacak. Dört ülkenin dışişleri bakanlarının 23 Ekimde yaptıkları toplantıda bölgedeki etkili ülkelerin davet edilmesi kararlaştırılmıştı.” dedi.
Ülkesinin Suriye krizi konusundaki tutumunu Viyana'da da dile getireceğini vurgulayan sözcü, “Mısır başından beri Suriye'de siyasi çözüm ve diyalogdan yana bir tutum sergilemiştir” şeklinde konuştu.
Suriye'deki krize çözüm bulmak üzere 23 Ekimde Viyana'da Türkiye, Suudi Arabistan, ABD ve Rusya arasında yapılan toplantıda, bir sonraki görüşmede katılımcı ülke sayısının arttırılması kararlaştırılmıştı. Rusya özellikle İran ve Mısır'ın davet edilmesinde ısrarcı olmuştu. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...