Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güney Sudan'da kargo uçağı düştü: 40 ölü

Güney Sudan'da kargo uçağı düştü: 40 ölü

DÜNYA Haberleri

Cuba'daki havalimanından kalkan bir kargo uçağı, havalandıktan kısa süre sonra yere çakıldı.

Güney Sudan'da Rus mürettebatlı bir kargo uçağı, havalimanından kalktıktan hemen sonra düştü. Yerel basın en az 40 kişinin hayatını kaybettiğini yazdı. Resmi açıklamada ise Rus yapımı uçakta 20 kişinin bulunduğu, 2 kişinin sağ çıktığı belirtildi. Ölü sayısı hakkında çelişkili bilgiler gelmeye devam ediyor.
Güney Sudan'ın başkenti Cuba'daki havalimanından kalkan kargo uçağı, havalandıktan kısa süre sonra yere çakıldı. South Sudan Tribune sitesine göre, uçaktaki 7 yolcu ve 5 Rus mürettebattan yalnızca 2 kişi sağ çıkabildi. Reuters ajansına konuşan görgü tanıkları da uçağın kuyruk kısmının Beyaz Nil Nehri kenarına düştüğünü aktardı. 
Öte yandan Güney Sudan Başkanlık Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada da "Rus yapımı Antonov kargo uçağı, yolcu ve mürettebatıyla düştü" ifadesi kullanıldı. Uçakta 20 yolcu ve mürettebat bulunduğu belirtilen açıklamada, 2 kişinin hayatta kaldığı, uçağın düştüğü yerdeki sivillerin de ölmüş olabileceği ifade edildi. 
'EN AZ 40 ÖLÜ SAYDIK'
Bu arada diğer bir yerel haber sitesi, 40 kişinin öldüğünü öne sürdü. Nitekim Reuters'a göre, görgü tanıkları enkaz alanında 40'tan fazla ceset saydıklarını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...