HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Obama ve Netanyahu Ortadoğu'yu görüştü

/ Kaynak: AA
Obama ve Netanyahu Ortadoğu'yu görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Ortadoğu barış süreci, Suriye ve İran gibi konuları görüştü.

Obama, Netanyahu'yu Beyaz Saray'da ağırladı. İki lider, Oval Ofis'teki görüşme öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. 
Netanyahu dışında "bu kadar sık görüştüğü başka bir yabancı liderin bulunmadığını" belirten Obama, "Bu, ABD ile İsrail arasındaki sıradışı bağın göstergesi" dedi. 
Görüşmede, Filistinliler ve İsrailliler arasındaki gerilimin nasıl düşürüleceği ve barış yoluna tekrar nasıl dönüleceğini ele alacaklarını ifade eden Obama, "Filistinlilerin meşru arzularının siyasi bir süreçle nasıl karşılanacağını da konuşacağız" ifadesini kullandı.
- "Barış umudumuzu terk etmedik"
İsrail Başbakanı Netanyahu da Ortadoğu'da son dönemdeki karışıklık ve terör olaylarının iki ülke arasındaki işbirliğinin önemini ortaya koyduğunu kaydetti. 
Netanyahu, "Barış umudumuzu terk etmediğimizi açıkça ifade etmek istiyorum. Barışa olan umudumuzu asla bırakmayacağız. Ayrıca, iki halk için iki devletli, silahsızlandırılmış ve Yahudi devletini tanıyan bir Filistin devleti konusundaki barış vizyonumuza bağlılığım sürüyor" dedi.
- Görüşme sırasında Filistin'e destek gösterisi
Beyaz Saray'ın karşısındaki parkta toplanan göstericiler, Filistin bayrakları açtı ve "Filistin'e özgürlük" sloganları attı. Bu sırada gösteri için orada bulunan çevreci ve ırkçılık karşıtı bir grup da Filistin'e destek gösterisine dahil oldu. 
Washington sokaklarında yürüyüş yapan göstericiler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...