Irak'taki sığınmacıların yağmur çilesi

/ Kaynak: AA
Irak'taki sığınmacıların yağmur çilesi

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Erbil kentinde etkili olan aşırı yağışlar, çadır kamplarda kalan sığınmacıların hayat şartlarını zorlaştırıyor.

Erbil'e 30 kilometre uzaklıktaki Kevırgosk Kampı sakinleri, bir yandan çadırlarını basan suyla uğraşırken diğer taraftan kamp alanının çamur deryasına dönüşmesi nedeniyle zor anlar yaşadı. Kadınlar çadırların ıslanan zeminini kurutmaya çalışırken, erkekler etrafı temizleyip, gerekli tedbirleri almaya çalıştı. Çamur nedeniyle sığınmacıların kamp alanında zorlukla yürüdükleri görüldü. 
İnsani bir dram yaşayan sığınmacılar, özellikle kış şartlarının başlamasıyla çadır hayatının çekilmez hale geldiğini söyledi. Suriyeli sığınmacı Şuvafe Nevaf (40), çadırlarının yağmur suları içinde kaldığını, geceleri "çocuklarına bir şey olacak" korkusundan dolayı uyuyamadıklarını söyledi. Çocuklarının nezle olduğunu anlatan Nevaf, "Maddi durumumuz kötü olduğu için birkaç metre naylonu alamıyoruz. Yaklaşık 3 yıldır buradayız. Artık yağmura ve soğuğa dayanıklı çadırlar yapsınlar" dedi.
Suriyeli sığınmacıların kaldığı Kevırgosk Kampı'nda yaklaşık 15 bin kişi barınıyor. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...