Paris saldırılarıyla ilgili Belçika'da gözaltı

/ Kaynak: AA
Paris saldırılarıyla ilgili Belçika'da gözaltı

DÜNYA Haberleri  / AA

Paris'teki saldırılarda en az bir Belçikalının katıldığı iddialarının ardından polis ülkede yaptığı baskınlarda bir kişiyi gözaltına aldı.

Molenbeek'te yapılan geniş çaplı operasyonda en az 3 eve baskın düzenlendi. Bomba imha ekiplerinin de katıldığı operasyonda en az bir kişi sorgulanmak üzere gözaltına alındı. 
Çok sayıda kişinin öldüğü Bataclan konser salonu yakınlarında Belçika plakalı bir aracın bulunduğu ve en az bir Belçikalının saldırılar ile bağının olabileceği öne sürülmüştü. Olay yerinden çekilen aracın terörist veya teröristlerce kullanılıp kullanılmadığı ise henüz öğrenilemedi.
Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon da, açıklamasında iddialardan haberdar olduklarını ve saldırılarda Belçika bağı olup olmadığını tespit etmek için Fransız yetkililerle temas halinde bulunduklarını söyledi. 
Belçika'da dünkü olayların ardından sabah saatlerinde bir araya gelen güvenlik kabinesi, Fransa'dan karayolu, demiryolu ve havayolu ile yapılan tüm gelişlerde kontrollere başlatarak, istasyonlarda güvenlik önlemlerini arttırma kararı aldı.
Paris'te terör saldırıları, Macaristan hükümetini de harekete geçirdi. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Paris'teki terör saldırıları dolayısıyla ülkedeki güvenlik önlemlerinin arttırıldığını açıkladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...