HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Paris'te kadın canlı bomba kendini patlattı

Düzenleyen: /
Paris'te kadın canlı bomba kendini patlattı
Paris, Haber

DÜNYA Haberleri

Paris'teki saldırılara katıldığı bildirilen iki teröristi arayan polisin Saint Denis bölgesinde yaptığı operasyonda çatışma çıktı.

Paris'teki saldırılara katıldığı bildirilen iki teröristi arayan polisin, sabaha karşı başkentin kuzeyindeki Saint-Denis banliyösünde yaptığı operasyonda çatışma çıktı.

Çok sayıda patlama ve silah sesleri duyulduğu belirtilen operasyonun devam ettiği, iki polisin yaralandığı kaydedildi.
BFM televizyon kanalına bilgi veren polis kaynakları, terörle mücadele ekiplerinin katıldığı operasyonun hedefinin Paris'teki saldırılarda yer aldığı bildirilen iki teröristin ve saldırı emrini veren Abdelhamid Abaaoud isimli zanlının yakalanması olduğunu bildirdi.
- 5 kişi gözaltına alındı
Paris Savcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada kadın teröristin üzerindeki bombayı patlatarak öldüğü bildirildi.
Diğer teröristin de polis tarafından öldürüldüğü belirtilen açıklamada, beş kişinin gözaltına alındığı, üçünün aynı apartmanda, ikisinin de binanın dışında yakalandığı ifade edildi.
Teröristlerin ve gözaltına alınanların kimliğine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
- Bölge halkına "evlerinizden çıkmayın" çağrısı
Operasyonun yapıldığı bölge 13 Kasım'da Fransa-Almanya futbol maçı sırasında iki canlı bomba saldırısının yapıldığı Stade de France'a 1 kilometre mesafede bulunuyor. Bölgede okulların da ikinci bir emre kadar kapalı olduğu ifade edildi.
Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Manuel Valls, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Adalet Bakanı Christian Taubira ile Elysee Sarayı'nda gelişmeleri değerlendirmek üzere toplantı yapıyor.
Operasyon havadan da polis helikopteriyle takip edilirken bölgede halka "evinizden çıkmayın ve camlarınızı kapatın" çağrısı yapıldı.
- Türk görgü tanıkları olayı anlattı
Öte yandan çatışmanın meydana geldiği Jean-Jaures sokağında oturan Türk vatandaşları AA muhabirine konuştu.
İnşaat sektöründe çalışan 36 yaşındaki Recep Beytemur, "Zaten tedirginiz olaylardan dolayı. Bizlere de yansıdı. İşe gidemedik. Metrolar kapalı" dedi.
İnşaat işçisi olarak çalışan 61 yaşındaki İbrahim Koç ise beraber çalıştığı bir Fransız arkadaşının kendisini uyardığını belirterek, "Bir türlü ulaşamadık iş yerine ve arkadaşlarla kafeye geldik bekliyoruz. İnşallah durum daha iyi olur" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...