Avrupa'da herkes şüpheli

Düzenleyen:
Avrupa'da herkes şüpheli

DÜNYA Haberleri

IŞİD militanlarının Paris’te gerçekleştirdiği katliam Avrupa’da güvenlik tedbirlerinin had safhaya çıkmasına yol açtı

Fransa’da yapılan terör saldırıları Avrupa’da büyük paniğe yol açtı. Vatikan’da Aziz Petrus meydanın girişlerine X-ray cihazı konuldu. Meydana girenler tek tek aranırken, güvenlik güçleri küçük çocukları bile X-ray cihazı ile kontrol ediyor. Almanya’da polisin önceki gün “Paris saldırılarıyla bağlantılı 7 IŞİD militanını gözaltına aldık” dediği kişiler ‘temiz’ çıktı. Zanlılar sorgulandıktan sonra serbest bırakılırken İngiltere’nin başkenti Londra’daki Tooting Broadway metro istasyonunda panik yaşandı. Bir kişinin makasla insanları tehdit etmesi üzerine polis metroyu tahliye etti. Metroda yapılan aramada zanlı bulunamadı. 129 kişinin hayatını kaybettiği Paris saldırısının ardından Fransa’da sokağa inen asker ve jandarma, polisle birlikte kapı kapı dolaşarak IŞİD militanlarını arıyor. Paris saldırısı sonra Fransa’da terörle etkin mücadele için anayasa değişikliği yapılacak. Saldırılar sonrasında ilan edilen olağanüstü hal 3 ay uzatılacak. Bu zaman süresince bütün eylem, gösteri ve destek mitingleri yasaklanacak. Şüpheli kişiler vatandaşlıktan çıkarılacak. Polisin silah kullanma süreci yeniden değerlendirmeye alınacak ve “vur-indir” yetkisi verilecek. Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı operasyonların süreceğini açıklayan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bugün ABD’ye yarın Rusya’ya gidecek. Hollande, IŞİD operasyonlarını ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşecek.

VATİKAN’DA SOKAKLARA X-RAY CİHAZI
Fransa’da polis, jandarma ve asker operasyon düzenlerken Vatikan’da Aziz Petrus meydanının girişlerine X-ray cihazı konuldu.

Avrupa'da herkes şüpheli

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...