Burası AB’nin ve NATO’nun kalbi

Düzenleyen:
Burası AB’nin ve  NATO’nun kalbi

DÜNYA Haberleri

Yandaki fotoğraf Diyarbakır’da, Tunceli’de değil; Türkiye’ye her fırsatta, insan hakları ve özgürlük dersi vermeye çalışan Avrupa Birliği’nin merkezi Brüksel’de çekildi.

Fransa’da geçtiğimiz hafta meydana gelen terör saldırısı Avrupa’yı iyice şaşırttı. Normal zamanlarda polisin bile görünmediği Avrupa sokaklarında artık eli silahlı askerler geziyor. Belçika’nın başkenti Brüksel’de terör alarmı, Paris’tekine benzer bir saldırı korkusuyla en yüksek seviyeye yükseltildi. Şehirde metrolar kapatıldı, bazı tramvay seferleri durduruldu, halktan kalabalık mekanlardan uzak durmaları istendi. Polis ve askerler cadde ortasında devriye gezerken, askeri araçlar stratejik noktalarda konuşlandırıldı. ABD Büyükelçiliği ise kentte yaşayan vatandaşlarına gerekmedikçe evlerinden çıkmamaları uyarısında bulundu. Brüksel, Avrupa Birliği (AB) kurumlarının yanı sıra NATO’ya evsahipliği yapıyor.

5 ÜLKEYE SALDIRI TEHDİDİ
 Öte yandan, uluslararası hacker grubu Anonymous, terör örgütü DAEŞ’in bugün ABD, Endonezya, İtalya, Lübnan ve Paris’te yeni saldırılar düzenleyeceğine ilişkin bilgilere ulaştıklarını açıkladı. Sözkonusu  ülkelerde tedbirler artırıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...