Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: Yine vururuz

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: Yine vururuz

DÜNYA Haberleri

Rus uçağının vurulmasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'ya ve Putin'e adeta hodri meydan dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın hava ihlali ve savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'nin angajman kurallarını hatırlatan Cumhurbaşkanı, atılan adımın güvenlik nedeniyle olduğunu söyledi. "Kaldı ki, aidiyeti belli olmayan uçakların uyarılmasına rağmen bizim hava sahamızı ihlal etmesi, daha önce bunun 3-4 kez yapılmış olması, tabii ki güvenlik nedeniyle atılmış bir adımdır. Suriye ile iç içe bulunduğumuz durum ortadadır" diyen Erdoğan, "Bizim çabalarımız Suriye sınırlarımızı DAİŞ ve diğer terör örgütlerinden arındırmaktır. Tüm dünyanın, bizim haklı olduğumuzu kabul ettiği bir hadisenin genişletilmesini de doğru bulmuyoruz. Aynı ihlal bugün yapılsa, Türkiye yine aynı karşılığı vermek durumundadır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla bir araya geldi.
"DAİŞ petrolü Esed'e satıyor"
Erdoğan yaptığı konuşmada, "DAİŞ çıkardığı petrolü Esed'e satıyor, Esed'e. Destek verdiğiniz Esed'le bunları konuşun. Oraya satıyor. Parayı oradan alıyor, para kaynağı da belli zaten. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. DAİŞ'in hem silah, hem finans gücünün arkasında illa bir yer aranacaksa ilk bakılacak yer Esed rejimi olmalıdır, onunla birlikte hareket eden ülkeler olmalıdır. 120 ülke tarafından Suriye halkının gerçek temsilcisi olarak kabul edilen muhalif grupları hedef alanlar, doğrudan DAİŞ'e destek vermektedirler" ifadelerini kullandı.
"Türkiye'nin petrolünü de doğalgazını da aldığı yerler bellidir"
"Şimdi diyorlar ki 'DAİŞ'ten, Türkiye petrol alıyormuş'. Yetkili makamlarda olanlar bunu söylüyor. Çok ayıp, yazıklar olsun" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Türkiye'nin, şu anda petrolünü de, doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Biz, en büyük bu noktadaki ithalatı Rusya'dan yapıyoruz. İkinci derecede İran'dan yapıyoruz. Azerbaycan'dan doğalgaz alıyoruz. Kuzey Irak'tan aynı şekilde alıyoruz. Bunun yanında Cezayir ve Katar'dan LNG alıyoruz. Bizim aldığımız yerler belli. DAİŞ'ten bizim bu şekilde petrol aldığımızı iddia edenler bu iddialarını ispatla mükelleftir. Aksi takdirde bu ülkeye kimse iftira atamaz. Ben onları müfteri olmakla sıfatlandırırım."
"DAİŞ'le Türkiye'den başka ciddi olarak mücadele eden ülke neredeyse yok"
DAİŞ'le Türkiye'den başka ciddi olarak mücadele eden ülke neredeyse olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye bu örgütü, 2005 yılında eski isimleriyle 'terör örgütü' olarak tanımıştır. 2013 yılından itibaren de yeni ismiyle aynı şekilde 'terör örgütü' olarak kabul ettiğimiz bu yapıyla mücadelemizi kesintisiz şekilde sürdürdük, sürdürüyoruz. Dolayısıyla ülkemizin DAİŞ'le ilgili tutumu öteden beri nettir. Burada bir soru işareti yoktur. Kimsenin ülkemizin DAİŞ'le mücadelesini tartışma konusu yapma, bu konuda bizi töhmet altında bırakma hakkı yoktur" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'ye, güya 'DAEŞ ile mücadele' adı altında askeri güç taşıyan ama bugüne kadar DAEŞ'e neredeyse hiçbir zarar vermeden sadece rejime karşı mücadele eden ılımlı grupları hedef alanların gayesi ortadadır" diyerek, "Ülkenin ve milletin mukadderatını ilgilendiren konularda başkaları gibi düşünenler, başkaları gibi tavır alanlar, kökünden ve değerlerinden kopmuş mankurtlardır, bunu böyle biliniz" şeklinde konuştu.
"Siz sadece Türkmen kardeşlerimizi, Suriye vatandaşlarını öldürüyorsunuz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün iki insani yardım götüren tırın bombalandığını, 3 kişinin şehit edildiğini, 7 kişinin de yandığını belirterek, "Bütün bunlarla beraber dünyaya 'biz DAİŞ'le mücadele ediyoruz'. Kusura bakmayın, DAİŞ'le mücadele filan ettiğiniz yok. Siz, sadece Lazkiye'nin kuzeyini boşaltmak için rejimle el ele oradaki maalesef Türkmen kardeşlerimizi, Suriye vatandaşlarını öldürüyorsunuz. DAİŞ'le mücadele adı altında ülkede faaliyet gösteren diğer terör örgütlerini destekleme yanlışına düşenler de var" dedi.
"DAİŞ'in yaptıkları kesinlikle affedilemez"
DAİŞ'in yaptıklarının kesinlikle affedilemez olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bu örgüte asla müsamaha gösterilemez. Sadece bu değil PYD'de de aynı, YPG aynı, ülkemizde PKK aynı, Boko Haram aynı, Şebab aynı. Bunlar şu anda dünyada maalesef yaptıkları eylemlerle hakikaten affedilemez adımlar atıyorlar. DAİŞ'in en büyük zararı İslam'a ve Müslümanlara verdiğini biz çok iyi biliyoruz. Ama Esed rejiminin DAİŞ'ten aşağı kalmadığının, bir örgüt terörü ile devlet terörü arasında hiçbir fark olmadığının da görülmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
"Biz barışı ve huzuru temin etmek için çaba gösteriyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konuyla ilgisi olmayan alanlarda ortaya konan tepkileri üzüntüyle takip ediyoruz. Bizim Rusya ile stratejik ortaklığımız var. Ama bizim bu birlikteliğimiz dayanışmayı gerektirir, bu birlikteliğimiz bizim birbirimizi bu anlamda tehdit etmemizi gerektirmez, bu bizi üzmüştür. Kaldı ki aidiyeti, milliyeti belli olmayan uçakların uyarılmasına rağmen bizim hava sahamızı ihlal etmesi, daha önce bunun 3-4 kez yapılmış olması artık tabi ki güvenlik nedeniyle atılmış bir adımdır" dedi.
"Biz bölgede yeni gerilimler çıkarmak değil, barışı ve huzuru temin etmek için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Çok yönlü ve çok güçlü ilişkilerimizin olduğu Rusya'yı, herhangi bir sınır ihlali olmadan hedef almamız için sebep yoktur. Rusya ile Suriye politikasında anlaşamıyor olmamız başka bir şeydir, angajman kurallarımızın işletilmesi başka bir şeydir."
"Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye yine aynı karşılığı vermek durumunda"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne Rusya'ya ne de başka herhangi bir ülkeye karşı doğrudan askeri müdahalemiz söz konusu değildir. Herkesten egemenlik haklarımızı bir defa gözetmesi ve bu haklarımıza hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Tüm dünyanın bizim haklı olduğumuzu kabul ettiği bir hadisenin, siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi kapsayacak şekilde genişletilmesini de doğru bulmuyoruz. Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye yine aynı karşılığı vermek durumundadır. Bu konuda ihlale maruz kalan değil ihlali yapan ülkenin kendisini sorgulaması, hadisenin tekerrürünü önlemek için tedbirlerini alması lazımdır" dedi.
Erdoğan, "Buradan bir kez daha ifade ediyorum; biz Bayırbucak Türkmenleriyle Esed rejimine karşı mücadele eden ılımlı muhalifleri, ılımlı muhalif grupları destekliyoruz, destekleyeceğiz. Çünkü bunlar mazlumdur, mağdurdur. Oradaki toprakların bunlar sahipleridir. Akrabayız ve onlar bizim soydaşlarımızdır" açıklamasında bulundu.
"Milletimiz yeni anayasayı gerçekten hak etmiştir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz, 13 yıldır verdiği güçlü demokrasi mücadelesiyle yeni anayasayı gerçekten hak etmiştir. Geldiğimiz noktada artık darbe anayasası ile bu iş gitmez. Ne kadar değiştirirsek değiştirelim yamalı bohçaya döndü bu. Onun için de değerli kardeşlerim, mevcut anayasa ile devam edilmesinde ısrarın kimseye faydası yoktur" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...