Rus uçakları peş peşe vurdu!

Düzenleyen:
Rus uçakları peş peşe vurdu!

DÜNYA Haberleri

Kilis'in karşısındaki Suriye'nin Azez ilçesine Rus savaş uçakları tarafından düzenlendiği iddia edilen hava saldırısında bir mahalle hedef alındı. Saldırıda 15'i aşkın kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Azez'de saat 18.00 sıralarında savaş uçakları Halep yolu üzerinde daha önce de hedef alınan TIR garajı ile ilçe merkezindeki bir mahalleye yönelik hava saldırısı düzenledi. Uçaklardan atılan bombaların infilak etmesinin ardından yerleşim alanında ölen ve yaralananlar oldu. 15'ten fazla kişinin öldüğü öne sürülen saldırıda, yaralanan kişilerden bazıları ise araçlarla Öncüpınar Sınır Kapısı'na getirildi ve buradan ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı.
 
KİLİS’E GETİRİLEN YARALILARDAN 2’Sİ ÖLDÜ
 
Rus savaş uçaklarının Türkiye sınırına 7 kilometre mesafedeki Halep’in Azez ilçesine düzenlediği hava saldırısında yaralanarak Kilis’e getirilenlerden 2’si hayatını kaybetti. 
 
Rus uçakları peş peşe vurdu!

Edinilen bilgiye göre, Suriye’nin Azez ilçesine Rus savaş uçakları tarafından saat 17.45 sıralarında bir mahalle hedef alınarak bomba yağdırdı. Olay yerinde 15 kişi hayatını kaybederken, muhaliflerin kontrolündeki hastanelere kaldırılan yaralılardan 6 kişi olmak üzere toplamda 21 kişi hayatını kaybetti. Kilis’e getirilen 13 yaralıdan 2’si hayatını kaybederken, çeşitli yerlerinden yaralanan 50’yi aşkın Suriyeli ise muhaliflerin kontörlündeki hastanelerde tedavi altına alındı.
 
Rus uçakları peş peşe vurdu!

BUGÜN İDLİB'DE DE VURDULAR
 
Rus savaş uçaklarının İdlib'in Eriha ilçesinde pazar yeri ile sivil yerleşim yerine saldırması sonucunda 40 kişi öldü, 60 kişi yaralandı.
 
Rusya'ya ait olduğu ileri sürülen savaş uçakları Suriye'nin muhaliflerin kontrolündeki İdlib iline bağlı Türkiye sınırına 40 kilometre uzaklıktaki Al-Riha İlçesi'nde pazar yerine füze attı. Suriyeli yerel kaynaklar, saldırıda 40 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralandığını bildirdi.
 
Rus uçakları peş peşe vurdu!

Saat 09.30 sıralarında Suriye'de gerçekleşen saldırıda yerel kaynaklara göre Rusya'ya ait olduğu ileri sürülen savaş uçaklarından pazar yerine 2 füze atıldı. Saldırıda pazar yerinin çevresindeki birçok bina da yıkıldı. Saldırı sonrası pazar yerine koşanlar, ölü ve yaralıları enkazdan çıkarmaya çalıştı.
 
Yaralılar, araçlarla çevredeki hastanelere götürülürken, yerel kaynaklar 40 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralandığını bildirdi. Saldırıda yakınlarını kaybedenler, cenazelerin başında ağıtlar yaktı. 

RUS UÇAKLARI AZEZ'DE YARDIM TIRLARINI BOMBALADI

İlk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı ve 10 tır  kullanılamaz hale geldi.

Rus uçaklarının, Halep'in Azez ilçesi yakınlarında insani  yardım tırlarını bombalaması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

Rus uçakları peş peşe vurdu!

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rus savaş  uçakları, insani yardım malzemeleri taşımak için kullanılan ve Azez'e 5 kilometre  mesafede park halinde bulunan tırlara yönelik hava saldırısı düzenledi.

Bombalamada, ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi  yaralandı. Olayda 10 tırın yandığı öğrenildi.

Saldırı sonucu çıkan yangın ise Azez'deki sivil savunma ve itfaiye  ekiplerince söndürüldü. Bölgedeki sahra hastanelerine kaldırılan yaralılardan  durumu ağır olan 11'i Türkiye'ye götürüldü.

Rus savaş uçakları tarafından 3 gün önce insani yardım tırlarının  bulunduğu sahaya düzenlenen hava saldırısında 7 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi  yaralanmıştı.

Rus savaş uçakları, eylülden bu yana Suriye'nin İdlib, Humus, Hama,  Halep kentlerindeki sivil yerleşim yerlerinin yanı sıra ılımlı muhaliflerin  kontrolündeki bölgelere saldırıyor.

Rusların, muhaliflerin denetiminde olan bölgelere eylül ve ekimde  düzenlediği hava saldırılarında ise 263 sivil yaşamını yitirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...