ABD'den Türkiye açıklaması

Düzenleyen:
ABD'den Türkiye açıklaması

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Erdoğan'ın Suriye sınırının DAEŞ'e kapatılacağı taahütü verdiğini söyledi.

Türkiye ve ABD sınırın güvenli hale getirilmesi için  hava ve kara kuvvetlerinin nasıl işbirliği yapabileceği konusunda istişarede bulunacak.  

Kerry, "Erdoğan Türkiye Suriye sınırının geri kalan kısmının da  güvenli hale getirilmesi için Türk ve diğer güçlerin kullanılması konusunda kararlı" dedi.

OBAMA "HALEN BAZI BOŞLUKLAR VAR" DEMİŞTİ

ABD Başkanı Barack Obama dün Paris’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin IŞİD’le olan 98 kilometrelik sınır hattını kapatmak için gereken çabayı gösterip göstermediğiyle ilgili bir soruya, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Türkiye ve Suriye arasındaki sınırı kapatma ihtiyacı konusunda defalarca görüşmem oldu. Bu konuda ciddi ilerleme gördük ama halen bazı boşluklar var. Özellikle de yabancı savaşçılar için halen bir geçiş noktası ve terörist eylemlerini finanse etmek için IŞİD tarafından yakıt nakletmede kullanılan yaklaşık 98 kilometre var” yanıtını vermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...