Hollande uçak gemisinde

Düzenleyen:
Hollande uçak gemisinde

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dün Akdeniz’de Suriye açıklarında bulunan uçak gemisi Charles de Gaulle’ü ziyaret etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Paris’teki terör saldırılarının ardından Suriye açıklarına gönderdiği Charles de Gaulle uçak gemisine sürpriz bir ziyarette bulundu. Kıbrıs Rum yönetiminin Larnaka kentine özel uçakla gelen Hollande, helikopterle doğu Akdeniz’deki uçak gemilerine gitti ve Fransız askerlere moral verdi. Rum liderle Nikos Anastasiadis’le havaalanında iki dakika görüşen Hollande, dönüşünde Kıbrıs’taki üsleri Fransa’nın kullanması konusunu görüşmek üzere sözleşti.

RUM LİDER LARNAKA’YA GİTTİ

Fransa Cumhurbaşkanı’nın Charles de Gaulle uçak gemisine seyahati öğleden sonra özel bir uçakla Larnaka havaalanına inmesiyle ortaya çıktı. Hollande’ın ziyaretinden son anda haberdar olan Rum lider Nikos Anastasiadis hemen Larnaka havaalanına gitti. Hollande, Rum liderle iki dakika görüştükten sonra dönüşte buluşmak üzere uçak gemisine helikopterle hareket etti. Yoğun güvenlik önlemleri altında Charles de Gaulle uçak gemisine giden Hollande, Fransız askerlerinden Suriye ve Libya’ya yönelik IŞİD operasyonları konusunda bilgi aldı.

LİBYA’DAKİ IŞİD DE İZLENİYOR

Paris’teki terör saldırılarının ardından Suriye’ye yönelik bombardımana başlayan Fransa, aynı zamanda IŞİD’in etkili olduğu Libya’nın Sirte bölgesini de yakından takip ediyor. Suriye açıklarına giden Charles de Gaulle’deki savaş uçakları, Libya’daki IŞİD yanlısı güçlerin konumlarını belirlemek üzere havadan keşif uçuşları gerçekleştiriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...