Fransa'daki seçimlerde ilk tur aşırı sağcıların

Fransa'daki seçimlerde ilk tur aşırı sağcıların

DÜNYA Haberleri

Fransa'daki yerel seçimlerin ilk turunda resmi olmayan sonuçlara göre aşırı sağ Ulusal Cephe 13 bölgenin altısını aldı.

Paris'teki terör saldırıları sonrası olağanüstü hâlin devam ettiği Fransa'da bölgesel seçimlerin ilk turu için oy verme işlemi sona erdi.
KUZEYDE MARİNE GÜNEYDE MARİON
Resmi olmayan sonuçlara göre aşırı sağcı Marine Le Pen'in partisi Ulusal Cephe, ülkenin kuzeyinde ve güneydoğusunda oyların yüzde 40'ın fazlasını aldı. Bu, Ulusal Cephe'nin 13 bölgenin altısında önde gittiği anlamına geliyor.
Seçimlerde Marine Le Pen, kuzeydeki Nord-Pas-de-Calais-Picardie'den adayken, Le Pen'in varisçisi olarak bilinen yeğeni Marion Marechal Le Pen de güneydeki Provence-Alpes-Cote d'Azur'dan aday.
SARKO'NUN PARTİSİ DE HOLLANDE'I GEÇTİ
Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin partisi Cumhuriyetçiler'in oyu yüzde 27 seviyesindeyken, mevcut Cumhurbaşkanı François Hollande'ın desteklediği Sosyalist Parti 22,7'lik oranla üçüncü sırada.
Göçmen karşıtı olan ve euro bölgesinden çıkmak isteyen La Pen'in başarılı olması durumunda 2017 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığı güçlenecek.
Seçimde, yaklaşık 21 bin 500 aday arasından, 13 bölgenin yönetimine, 5 yıllığına bin 600 kişi seçilecek. Yaklaşık 44 milyon seçmenin bulunduğu ülkede, seçimlere yoğun katılım beklenmiyor. Seçimlerin ikinci turu 13 Aralık'ta olacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...