'DAEŞ konusunda Batı da masum değil'

Düzenleyen:
'DAEŞ konusunda Batı da masum değil'

DÜNYA Haberleri

Almanya Başbakan Yardımcısı Gabriel, "Kendimize DAEŞ'in nasıl ortaya çıktığını sormamız lazım, bu konuda Batı da masum değil" dedi.

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, DAEŞ terör örgütünün dünyayı tehdit ettiğini ve yok edilmesi gerektiğini belirterek, "Aynı anda kendimize DAEŞ'in nasıl ortaya çıktığını sormamız lazım, bu konuda Batı da masum değil" dedi.

Müslümanların gerçekte DAEŞ tarafından köleleştirildiğini ve katledildiğini kaydeden Gabriel, "DAEŞ'i yok etmek zorundayız. DAEŞ terör ile bütün dünyayı tehdit ediyor. Aynı anda kendimize DAEŞ'in nasıl ortaya çıktığını sormamız lazım. Bu konuda Batı da masum değil" değerlendirmesinde bulundu.

Gabriel, DAEŞ'in ortaya çıktığı bölgede geçmişte hatalar yapıldığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Uluslararası hukuka aykırı Irak Savaşı bu ülkeyi teröristlerin merkezi haline getirdi, çünkü bütün kamusal yapılar yok edildi. Biz Sosyal Demokratlar zamanında Başbakan Gerhard Schröder'in cesur bir şekilde bu savaşa 'hayır' demesinden gurur duyuyoruz. Hristiyan Demokrat Parti (CDU) o zamanlarda ABD ile savaşa girmek istiyordu. Bizim Arap coğrafyasındaki stratejimiz sıklıkla, 'düşmanımın düşmanı dostumdur' oldu. Önceki hükümetler diktatörlere silah sağladı."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...