'Libya'daki ön anlaşmayı olumlu karşılıyorum'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Libya'daki ön anlaşmayı olumlu karşılıyorum'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Tunus Cumhurbaşkanlığı, "Tunus Libya'daki bölünmüşlüğü sonlandıracak tüm adımları olumlu karşılıyor" açıklamasında bulundu.

Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, Libya'daki Trablus ve Tobruk hükümetleri arasında ülkedeki krize çözüm bulunması amacıyla imzalanan ön anlaşmayı olumlu karşıladıklarını ve desteklediklerini belirtti.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, Trablus merkezli Milli Genel Kongre (MGK) ve Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi heyetlerini kabulünde Sibsi'nin, anlaşmayı görüşlerin yakınlaşması şeklinde değerlendirdiği ve ülkenin birliğini, barışını koruyacak siyasi çözüme ulaşmasına yardım çerçevesinde desteklediği ifade edildi.

Açıklamada, "Tunus Libya'daki bölünmüşlüğü sonlandıracak tüm adımları olumlu buluyor" denilerek, BM gözetiminde imzalanan anlaşmaya bağlı kalınması gerektiği vurgulandı.

Libyalı tüm taraflara, anlaşma maddelerinin hızlıca hayata geçirilmesi ve uzlaşı hükümeti kurulması için  Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler'le irtibatta kalınması çağrısı yapıldı.

Fas'taki anlaşma heba edilmemeli

Öte yandan Mısır resmi haber ajansı MENA'nın haberine göre, Mısır Hükümet Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd de Fas'ta Libyalı taraflar arasında imzalanan anlaşmayı işaret ederek, son BM anlaşmasının heba edilmemesini istedi.

Ebu Zeyd, "Libyalı tarafları, kişisel çıkarlarını bir kenara bırakarak, yüksek ulusal menfaatler doğrultusunda, tüm siyasi güçler ile coğrafi bölgelerin desteğini alacak ve ülkenin tüm eklemlerine yayılan terörle mücadele konusunda sorumluluğunu yerine getirecek, ulusal uzlaşı hükümetinin kurulmasını kapsayacak siyasi anlaşma için daha çok çaba sarf etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Fas'ın Suheyrat kentinde imzalanan anlaşma esas alınarak yeni yönetimin inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Ebu Zeyd, "Libya'nın çabaları Suheyrat anlaşmasına destek olan tabanı genişletme ve bu anlaşma esas alınarak uzlaşı hükümeti kurma üzerine odaklanmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...