Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'de bombardıman altındaki Cebel Ekrad'da halk evlerini terk ediyor

Düzenleyen:
Suriye'de bombardıman altındaki Cebel Ekrad'da halk evlerini terk ediyor

DÜNYA Haberleri

Suriye'de Türkmendağı ile birlikte yoğun bombardımana tutulan Cebel Ekrad'da halk evlerini terk ederek Türkiye sınırı yakınlarına ve ülkelerindeki güvenli köylere kaçıyor.

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad (Kürt Dağı) bölgesinde sivillerin, yoğun hava saldırıları nedeniyle evlerini terk ettiği bildirildi. 

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Türkmendağı ile birlikte yaklaşık 2 aydır yoğun bombardımana tutulan Cebel Ekrad bölgesinde, son 2 günde saldırılar daha da yoğunlaştı. 

Kaynaklar, Rus jetlerinin, bölgedeki yerleşim yerleri ve mevzileri sürekli vurduğunu, çok sayıda sivilin de can güvenliği için Türkiye sınırı yakınlarına ve ülkelerindeki güvenli köylere kaçtığını kaydetti. 

Lazkiye'nin kuzey doğusunda, İdlib kenti sınırında yer alan Cebel Ekrad'da çok sayıda kasaba ve belde bulunuyor. Bölge, batıda Türkmendağı'na doğuda ise İdlib'in Cisr Eş Şuğur ilçesine hakim bir noktada yer alıyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...