Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kritik görüşme sonrası Irak'tan Musul açıklaması

Kritik görüşme sonrası Irak'tan Musul açıklaması

DÜNYA Haberleri

Irak Dışişleri, Hakan Fidan ve Feridun Sinirlioğlu görüşmesi sonrası 'Musul' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi'nin, Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığını Bağdat'a gelen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun başını çektiği yüksek düzeyli Türk heyeti ile görüştüğü bildirildi.
Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Caferi'nin Bağdat'taki Dışişleri Bakanlığı binasında MİT Müsteşarı Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu'nun bulunduğu Türk heyetiyle Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığını ele aldığı belirtildi.
Açıklamada, Caferi'nin, Türk güçlerinin Irak'ta bulunmasının ülkenin egemenliğini ihlal ettiğini savunarak, bu güçlerin Irak topraklarından çekilmesi gerektiğini istediği ifade edildi.
MİT Müsteşarı Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu, dün Bağdat'ta Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile de görüşerek Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığını ele almışlardı.
TÜRK GÜÇLERİ TAMAMEN ÇEKİLMELİ
Basın ofisinden yapılan açıklamada, İbadi'nin, Türk heyetine, Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığından dolayı yaşanan "krizin" çözülmesinin, "Türk güçlerinin tamamen Irak topraklarından çekilmesine" bağlı olacağını ilettiği aktarılmıştı.
Türk heyetinin de Türkiye'nin Irak'ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğu ve terör örgütü DAEŞ ile mücadelesinde yanında olacağını aktardığı kaydedilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...