DAEŞ'in 'maliye bakanı' öldürüldü

Düzenleyen:
DAEŞ'in 'maliye bakanı' öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü IŞİD'in maliye bakanı Ebu Salih'in Kasım ayı sonunda gerçekleştirilen operasyonda öldürüldüğü belirtildi.

ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Bağdat'tan gazetecilere video konferans yoluyla yaptığı bilgilendirmede, öldürülen kişilerden birinin IŞİD'in "maliye bakanı" olarak adlandırılabilecek Ebu Salih adlı kişi olduğunu söyledi.

Ebu Salih olarak bilinen Muvaffak Mustafa Muhammed el Karmuş'un IŞİD'in mali ağında yer alan en üst kademedeki kişi olduğunu belirten Warren, bu kişinin daha önce El Kaide örgütünde bulunduğunu kaydetti.

İKİ KRİTİK LİDER

Warren, ayrıca örgütün haraç toplama işlerinden sorumlu Ebu Meryem'in ve bilgi, silah ve insan transferini koordine eden Ebu Rahman el Tunisi'nin öldürülen diğer iki kişi olduğunu bildirdi.

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun operasyonlarında geçen yaz başından beri bin kadar örgüt üyesinin öldürüldüğü belirtilmişti.

Warren, ayrıca Peşmerge güçlerinin IŞİD'ten geri aldığı Sincar'da örgütün arkada bıraktığı bubi tuzakları ve bazı yerlere yerleştirilmiş patlayıcıların temizlenmeye devam ettiği bilgisini verdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...