Akıl hastanesinde facia: 23 ölü

Akıl hastanesinde facia: 23 ölü

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın güneyinde bir sinir hastalıkları hastanesinde çıkan yangında 23 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

Rusya'nın Voronej şehrindeki bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde çıkan yangında 23 kişi öldü. Elektrik tesisatında meydana gelen kısa devre sebebiyle çıkan yangın ahşap binanın büyük bir bölümüne hızla yayıldı.
Çevre hastanelerde tedavi altına alınan 4'ü sağlık personeli 51 yaralıdan bazılarının durumunun kritik olduğu kaydedildi. Hayatıını kaybeden hastaların verilen ilaçlar nedeniyle yangın sırasında uyanamadıkları belirtiliyor. İtfaiye ve arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.
DAHA ÖNCE DE YAŞANDI
Rusya'da sık sık meydana gelen yangın facialarında Sovyetler Birliği döneminden kalma, alt yapısı köhnemiş çok sayıda yapının, kamu kullanımında olması ve yetkililerin ihmalleri sebep olarak gösteriliyor. 2013 yılında Novgorod ve Moskova'daki hastanelerde çıkan yangınlarda da 75 kişi hayatını kaybetmişti. Rusya'da benzer şekildeki yangınlarda 2009'da 156, 2007'de 63, 2006 yılında ise 45 kişi hayatını yitirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...