Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Esed iktidarda olduğu sürece Suriye'ye barış gelmeyecek'

Düzenleyen:
'Esed iktidarda olduğu sürece Suriye'ye barış gelmeyecek'

DÜNYA Haberleri

BM Güvenlik Konseyi'ndeki Suriye oylamasının ardından konuşan İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, Esed iktidarda olduğu sürece Suriye'ye barış ve birliğin asla gelmeyeceğini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, Esed iktidarda olduğu sürece Suriye'ye barış ve birliğin asla gelmeyeceğini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki (BMGK) Suriye oylamasının ardından yaptığı konuşmada, hava saldırıları ve ayrım gözetmeden yapılan bombalara son verilmesi gerektiğini belirten Hammond, "Suriye krizinin biteceğini söylemek için çok erken ancak kabul edilen karar tasarısı ve alınan kararlar önemli bir adım" değerlendirmesinde bulundu.

"Taraflar arasındaki ayrım giderilemedi"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, Konsey'in Suriye'deki katliamın durdurulması yönünde tüm taraflara önemli bir mesaj verdiğini belirtti.

Taraflar arasındaki ayrılıkların halen giderilemediğini de dile getiren Kerry, "Önümüzde büyük engeller olduğunun farkındayız. Uluslararası toplum arasında özellikle Esed'in geleceğine ilişkin keskin farklılıklar var" dedi.

Esed'e ilişkin ABD ile Uluslararası Suriye Destek Grubu'ndaki (USDG) birçok ülkenin tutumunun net olduğunu dile getiren Kerry, "Birçok ülke ve bize göre Esed ülkeyi yönetebilecek yetenek ve güvenirliği kaybetti. Ancak bu görüşü herkes paylaşmıyor" diye konuştu. 

"Halkın bir kısmını katleden nasıl birleştirebilir"

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise Suriyeli muhaliflerin birleşerek siyasi çözüm için taahhütte bulunduklarını, bu sayede bir temas noktası olduğunu kaydetti.

Fabius, Suriye hükümeti ile muhalifler arasında gerçekleşecek müzakerelerin ancak Esed'in gitmesi konusunda güvenilir garanti sağlanması halinde başarılı olabileceğini belirterek, "Halkın bir kısmını katleden bir kişi nasıl halkı bütünleştirebilir? Esed'in seçimlere katılması fikri bizim için kabul edilemez" dedi.

"Geleceğe Suriye halkı karar versin"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise "Suriye'nin geleceğine ve liderine Suriye halkı karar versin" diye konuştu. 

Farklılıklar giderilemedi

BMGK'daki toplantının ardından Kerry ve Lavrov, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gazetecilerin terör örgütü olarak kabul edilecek kişi ve gruplara ilişkin soruları üzerine Kerry, Ürdün tarafından hazırlanan belgenin bir adım olduğunu ancak ülkeler arasında bu konuda mutabakat olmadığını söyledi.

DAEŞ ve El-Nusra cephesinin terör örgütü kabul edilmesi konusunda tüm ülkelerin hemfikir olduğunu belirten Kerry, diğer gruplar hakkında uyuşmazlık olduğunu bunun ileriki süreçte çözülebileceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...