ABD yanlışlıkla Irak askerlerini vurdu: 9 ölü

Düzenleyen:
ABD yanlışlıkla Irak askerlerini vurdu: 9 ölü

DÜNYA Haberleri

ABD önderliğindeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Irak'ın Felluce şehrinde yanlışlıkla Irak askerlerini vurduğu belirtildi.

Irak Savunma Bakanlığı, ABD savaş uçağının Felluce kenti yakınlarında 'yanlışlıkla düzenlediği' hava saldırısında 9 Irak askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Savunma Bakanı Halid el Obeydi, "Koalisyon güçleri Irak kuvvetlerinin Felluce yakınlarındaki ilerleyişine destek veriyordu. Bizim helikopterlerimiz kötü havadan dolayı havalanamamıştı. Ölen askr sayısı 9" dedi.

Irak ordusu daha önce 1 askerin öldüğünü, 9 askerin de yaralandığını açıklamıştı. Olaya tanık olan askerler 25 askerin öldüğünü, tıbbi kaynaklar ise en az 20 yaralıyı tedavi ettiklerini söylemişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Öte yandan Fransa'nın Suriye kıyılarına gönderdiği uçak gemisi Charles de Gaulle'ü ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, olayın her iki taraftan kaynaklanan hatalardan dolayı meydana geldiğini belirtti. ABD, DAEŞ karşıtı operasyonlar başladığından beri bu ilk 'müttefik ateşiyle vurulma' olayı hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Nitekim Irak Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında da benzer ifadeler yer aldı. Bağdat, Irak askerleriyle teröristler çok yakın olduğu, hatta iki tarafın birbirine yalnızca birkaç metre uzak olduğu için ABD'nin böyle bir hata yapmış olabileceğini kaydetti.

"DAEŞ ÇEKİLİRKEN BOMBALANDIK"
Ancak saldırıda yaralanan ve adını vermek istemeyen bir asker, yapılan bu 'hata' açıklamalarını sorgulayıcı nitelikte ifadeler kullandı: "Biz ilerliyorduk. DAEŞ çekiliyordu. Birden arkamızdaki birlikler bombalandı."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...