İngiliz vekillerden 'DAEŞ katliamı soykırım olarak tanınsın' çağrısı

Düzenleyen:
İngiliz vekillerden 'DAEŞ katliamı soykırım olarak tanınsın' çağrısı

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de 60'dan fazla milletvekili DAEŞ'in Irak ve Suriye'de işlediği katliamları BM tarafından "soykırım" olarak tanınması için Başbakanı Cameron'dan girişimde bulunmasını talep ettiler.

İngiltere'de 60'dan fazla milletvekili, terör örgütü DAEŞ'in Irak ve Suriye'deki azınlık gruplara yönelik işlediği katliamların, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "soykırım" olarak tanınması için İngiltere Başbakanı David Cameron'dan girişimde bulunmasını talep etti.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin milletvekili Rob Flello ve Liberal Demokrat Parti'nin eski millevekili Lord Alton, İngiltere Başbakanı David Cameron'a, ortak kaleme aldıkları bir mektup göndererek, DAEŞ'in Irak ile Suriye'de azınlık grupların üyelerini katletmesinin, soykırım olarak tanınması için BM nezdinde girişimde bulunulmasını istedi.

İngiltere'deki farklı siyasi partilerden 66 milletvekilinin imza attığı mektupta, DAEŞ'in sistematik olarak Irak ve Suriyeli Hristiyanlar ile Yezidileri katlettiğinin altı çizildi.

DAEŞ'in azınlıkları infazlarının, BM'de soykırım olarak tanımasında anlaşma sağlanması için Cameron'ın devreye girmesinin talep edildiği mektupta, DAEŞ'in, Irak ve Suriye'de kilise liderlerine suikast düzenlediği, azınlık grupların üyelerini topluca katlettiği, işkence yaptığı, Hristiyan kadın ve kızların sistematik olarak tecavüze uğradığı ve köle olarak kullanıldığına dair net kanıtların bulunduğuna vurgu yapıldı.

Mektubun sadece "bir anlambilim konusu olmadığını" belirten İngiliz siyasiler, BM'nin soykırım ifadesini kabul etmesiyle, bunun "Katliamları gerçekleştiren ve organize edenlere yönelik, gelecekte birgün uluslararası toplumun bundan ötürü kendilerini sorumlu tutacağını, yakalanıp, adalet karşısına çıkarılıp, cezalandırılacaklarına dair açık ve net bir mesaj göndereceğini" bildirdi.

Irak'ın Musul iline bağlı Sincar'ın, Ağustos 2014'de DAEŞ'in kontrolüne geçmesiyle birlikte, kaçmayı başaramayan birçok Yezidinin toplu bir şekilde katledildiği, kadın ve kızların da DAEŞ militanları tarafından köle olarak kullanıldığı bildiriliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...