'Ramadi operasyonuna onlarda katıldı'

Düzenleyen:
'Ramadi operasyonuna onlarda katıldı'

DÜNYA Haberleri

Irak ordusunun Ramadi'yi DAEŞ'in elinden almak için başlattığı geniş kapsamlı operasyona Kasım Süleymani'nin de katıldığı iddia edildi.

İran'ın yarı resmi ABNA ajansı, Irak ordusunun Ramadi'yi DAEŞ'in elinden almak için başlattığı geniş kapsamlı operasyona İran'ın "gölge komutanı" olarak nitelendirilen Devrim Muhafızları Özel Kuvvetler Birliği Kudüs Tugayları'nın komutanı Kasım Süleymani'nin de katıldığını iddia etti.  

İranlı ajans, bir fotoğraf karesiyle desteklediği haberinde, Kasım Süleymani'nin Anbar eyaletinin doğusunda Iraklı askerlerle birlikte olduğunu ileri sürdü.
 
Fotoğrafta, Süleymani, elinde telsizle Yer kontrol Sistemi olarak bilinen bir GCS aracı yanında Iraklı askerlerle konuşurken görünüyor.

Bazı haber kaynakları, Süleymani'nin geçen haftalarda Suriye'deki çatışmalarda ağır yaralandığını veya öldüğünü iddia etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...