'İsrail 2015'te Filistin'deki 478 ev ve tesisi yıktı'

Düzenleyen:
'İsrail 2015'te Filistin'deki 478 ev ve tesisi yıktı'

DÜNYA Haberleri

Filistin Abdullah el-Hurani Araştırma Merkezi, İsrail'in 2015 yılı içinde Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere ait 478 ev ve tesisi yıktığını bildirdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Abdullah el-Hurani Araştırma Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "İsrail askerleri bu yıl içinde Batı Şeria ve Kudüs'te 247 ev ile 231 tesisi yıktı, 553 ev ve tesisin de yıkılacağına dair ihtar gönderdi" denildi.

Açıklamada ayrıca "İsrail'in, izlediği yıkım siyasetiyle Filistinlileri göçe zorlamayı ve yerlerine Yahudi yerleşimcileri getirmeyi amaçladığı" ifade edildi.

İsrail askerleri, Filistinlilere ait evlere zaman zaman baskınlar düzenleyerek, "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle buldozerlerle yıkıyor veya bombayla havaya uçuruyor. Söz konusu uygulamanın hiçbir hukuki dayanağının olmadığını vurgulayan Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma politikalarının parçası olduğunu" ifade ediyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...