Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pakistan'da intihar saldırısı: 18 ölü, 40 yaralı

Düzenleyen:
Pakistan'da intihar saldırısı: 18 ölü, 40 yaralı

DÜNYA Haberleri

Pakistan'ın Mardan kentinde düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 18 kişinin hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.

Pencap İlk Yardım Servisinden yapılan açıklamaya göre patlama, ülkenin kuzey kesimindeki Mardan kentinde Nüfus Müdürlüğü (NADRA) ofisinde meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, patlamanın bomba yüklü bir motosikletin Nüfus Müdürlüğünün ana kapısına sürülmesinin ardından meydana geldiğini kaydedildi.

Patlamayla hasar gören Nüfus Müdürlüğünün çevresi güvenlik şeridiyle çevrilirken yaralıların yakındaki hastanelere kaldırıldığı belirtildi. Saldırıda 8 ila 10 kilogram patlayıcı kullanılmış olabileceği öğrenildi.

Öte yandan, Pakistan Talibanı'ndan 2014 yılındaki liderlik kavgası nedeniyle ayrılan grup tarafından kurulan Cemaat'ul Ahrar örgütünün sözcüsü Ehnsanullah Ehsan, Mardan'daki saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini açıkladı.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de yaptığı açıklamada, terör saldırısını kınadı ve masum kişilerin hayatını kaybetmesinden derin acı ve üzüntü duyduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...