Rusya'dan Türk şirketlerine ek yaptırım kararı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Rusya'dan Türk şirketlerine ek yaptırım kararı

DÜNYA Haberleri  / DHA

Rusya inşaat ve turizm alanında faaliyet gösteren Türk şirketlerine karşı 1 Ocak'tan itibaren ek yaptırımlar uygulanması kararı aldı.

Rusya, Türk firmalarının 1 Ocak tarihinden itibaren turizm ve inşaat alanlarında faaliyet göstermesini yasaklayan kararı yürürlüğe soktu.  Rusya Başbakanı Medvedev tarafından imzalanan karara göre Türk turizm acentelerinin, otellerin ve şirketlerin ülkede hizmet vermesi yasaklandı. Rusya hükümeti tarafından bugün yapılan açıklamada, kararın 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacağı ifade edilirken, sınırlandırma getirilen listenin yapım işleri, mimarlık faaliyetleri ve kereste endüstrisi gibi sektörlere kadar genişletildiği aktarıldı. Öte yandan, Türkiye’de yargı alanında faaliyet yürüten kurum veya kişilerin, Rusya’da belli alanlarda faaliyet göstermesine yasak veya kısıtlama getirildi. 

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler, 24 Kasım’da Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle gerilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kasım ayında Türkiye’ye karşı gıda ithalatına ambargo uygulanması, turizm, yatırım, ulaşım, inşaat projelerinin sınırlandırılmasını içeren ekonomik yaptırımların uygulanmasını öngören kararı imzalamıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...