Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ürdün'den Suudi Arabistan'a destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ürdün'den Suudi Arabistan'a destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Ürdün Parlamentosu İran'ı "Komşu Arap ülkelerine yönelik endişe verici siyasetine ve Körfez ülkelerini hedef almaya son verme" çağrısında bulundu. Temsilciler Meclisi Başkanı "Her türlü tehlike ve tehdide karşı Suudi Arabistan'ın yanındayız" dedi.

Ürdün Parlamentosu İran'ı "Komşu Arap ülkelerine yönelik endişe verici siyasetine ve Körfez ülkelerini hedef almaya son verme" çağrısında bulundu. Ürdün Temsilciler Meclisi Başkanı Atıf et-Taravne tarafından, bugünkü meclis oturumunda parlamento adına yaptığı açıklamada, Ürdün'ün her türlü tehlike ve tehdide karşı Suudi Arabistan'ın yanında olduğunu vurguladı.

Açıklamada, "İran'ın bölgedeki mezhebi ayrılıkları körükleyici tutumları" konusunda uyarıda bulunan Taravne, Suudi Arabistan'ın İran'daki diplomatik misyonlarına yönelik saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti.
"Komşu Arap ülkelerine yönelik endişe verici siyasetine ve Körfez ülkelerini hedef almaya son verme" çağrısında bulunan Taravne, "Körfez ülkelerinin egemenlik ve bağımsızlıklarına saygı göstermek, içişlerine karışmamak, Arap ve bölge ülkelerinin teröre karşı çabalarını birleştirmeye hizmet edecektir" ifadelerine yer verdi.

Taravne, "İran hükümetinin davranışları ve açıklamalarıyla ümmetin içine fitne tohumları ekmek, İslam dininin imajını bozmak isteyen ve pusuda bekleyen düşmanlarına hizmet ettiğini idrak etmesi gerektiğini" belirtti.

Daha önce Ürdün Enformasyon Bakanı ve hükümet sözcüsü Muhammed el-Mumeni, yaptığı basın açıklamasında, "Ürdün, Suudi Arabistan'ın İran'daki büyükelçilik ve konsolosluk binalarının ateşe verilmesini şiddetle kınıyor. Bunun uluslararası hukukun ve diplomatik misyonların korunması ve saygı gösterilmesine ilişkin Cenevre anlaşmasının ihlalidir" demişti.
Ürdün'ün Suudi Arabistan'la dayanışma içinde, terör ve radikalizmle mücadele konusunda yanında olduğunu yineleyen Mumeni, "Kardeş Suudi Arabistan'ın hüküm giyen vatandaşları hakkında verilen yargı kararını uygulamasının ardından İran'ın gerilimi tırmandırması ve müdahalesini kınıyoruz" diye konuşmuştu.
Suudi Arabistan yönetimi, aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuştu.
İran Dışişleri Bakanlığından ise idamlara tepki gösterilerek, "Bu kısır ve sorumsuz politikanın sonuçları, faillerine dönecek ve Suudi yönetimi izlediği bu politika için ağır bedel ödeyecek" şeklinde açıklama yapmış, Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası ateşe verilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...