Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suudi Arabistan: İran'ın orada bize ihtiyacı var

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suudi Arabistan: İran'ın orada bize ihtiyacı var

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Kurumu Başkanı Süleyman bin Abdullah el-Hamdan, İran'a uçak seferlerini iki yönlü durdurmalarının ülkelerine olumsuz etkisinin olmayacağını savundu.

Hamdan, İran ile diplomatik ilişkilerin kesildiğinin ilan edilmesinin ardından alınan "bu ülkeye yapılacak tüm uçak seferlerinin iki yönlü durdurulması" kararından Suudi Arabistan'ın zarar görmeyeceğini öne sürdü. Suudi Arabistan'ın İran hava sahasını kullanmadığına dikkati çeken Hamdan, İran'ın ise Afrika ülkelerine düzenlenen seferlerde Suudi Arabistan havayoluna ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Daha önce iki ülke arasında Kral Fahd Uluslararası Havaalanı'ndan İran'ın Meşhed Uluslararası Havalimanı'na haftada 4 sefer yapıldığını vurgulayan Hamdan, "Söz konusu seferlerin durdurulması kararının yanı sıra İran hükümetine yakın havayolu şirketleri de kabul edilmeyecek" bilgisini paylaştı.

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Kurumunca dün sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yapılan açıklamada, "İran ile diplomatik ilişkilerin kesildiğinin ilan edilmesinin ardından Sivil Havacılık Genel Kurumu, İran'a yapılacak tüm seferlerin iki yönlü durdurulmasına karar verdi" ifadesi kullanılmıştı.

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ocak'ta, aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuş, İran'ın idamlara tepki göstermesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti. Suudi Arabistan yönetimi de büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yönelik saldırıların ardından İran ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini ve İranlı görevlilerin ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanındığını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...