HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

PYD'den 127 Arap köyüne abluka

Düzenleyen: /
PYD'den 127 Arap köyüne abluka
Suriye, Haber

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye bağlı güçler, ülkenin kuzeyindeki 127 Arap köyünü ablukada tutuyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, Rakka ilinin kuzeyinde Özgür Suriye Ordusu'nun korumaya çalıştığı köyleri yaklaşık 20 gündür ablukada tutuyor. Kuşatmanın sebebi, köylerin PYD hakimiyetini kabul etmemesi ve baskılara direnmesi. 

Rakka Devrimcileri komutanlarından Aziz Rakkavi AA muhabirine yaptığı açıklamada, PYD'nin askeri gücü YPG'nin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) yaklaşık 20 gündür Rakka'nın kuzey kırsalındaki köyleri abluka altında tuttuğunu söyledi. 

ÖSO'ya bağlı Rakka Devrimciler Tugayı ve Devrim Aşiretleri Ordusu birliklerinin köyleri koruduğunu belirten Rakkavi, ablukanın Rakka Aşiretler Birliği'nin PYD uygulamalarına tepki göstermesinin ardından uygulanmaya başladığını dile getirdi. 

127 köy ile mezraa abluka altında

Bölgedeki aktivistlerden Ahmed el-Hac Salih de SDG'nin Tel Abyad'ın güneyindeki Sukkeriyye, kuzeyindeki Dıgeylib, batısındaki Ahaymır, doğusundaki Ali Baciliyye köyleri arasındaki 127 köy ile mezraayı kapsayan bir alanı abluka altında tuttuğunu ifade etti. 

Salih, Rakka Devrimciler Tugayı ile Devrim Aşiretleri Ordusu'nun dışında köylerdeki sivillere de abluka uygulandığını ifade etti.

Rakka Devrimciler Tugayı, beraberindeki 5 grupla birlikte YPG ile işbirliği yaparak, Burkan el Fırat birliği adı altında DAEŞ'e karşı savaşıyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...