AGİT, Kuzey Kore'yi kınadı

Düzenleyen:
AGİT, Kuzey Kore'yi kınadı

DÜNYA Haberleri

AGİT Dönem Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, hidrojen bombası denediği iddia edilen Kuzey Kore'yi kınadı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, hidrojen bombası denediği iddia edilen Kuzey Kore'yi kınadı.

AGİT'ten yapılan yazılı açıklamaya göre Steinmeier, nükleer deneme gerçekleştirdiğini ileri sürdüğü Kuzey Kore'yi kınayarak, uluslararası toplumun tepki göstermesini istedi.

Steinmeier, Kuzey Kore'nin nükleer programı ve tekrar eden nükleer denemelerinin Kore Körfezi'nde barış ve istikrara ciddi tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Kuzey Kore'yi BM Güvenlik Konseyi karalarına bağlı kalmaya ve müzakere masasına dönmeye davet eden Steienmeier, "Bu yapılanlar, küresel nükleer silahların yayılmasının önlenmesi rejimine karşı saldırıdır. BM Güvenlik Konseyi kararlarının yeniden ihlal edilmesiyle Kuzey Kore, uluslararası toplumun prensiplerini çiğniyor ve bölgesel ve uluslararası güvenliği tehlikeye atıyor" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...