Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Suudi Arabistan'ın İran'a karşı aldığı kararları destekliyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Suudi Arabistan'ın İran'a karşı aldığı kararları destekliyoruz'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Suudi Arabistan'ın İran karşısında aldığı son kararları desteklediklerini bildirdi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kral Abdullah, İran'daki Suudi Arabistan'ın diplomatik temsilciliklerine yönelik saldırganca tutumun, Ürdün hükümeti ve halkı tarafından kınandığını belirterek, "Suudi Arabistan'ın İran karşısında aldığı son kararları destekliyoruz" dedi.

Kral Selman'ın ise Ürdün Kralı'na kardeşçe duygularından dolayı teşekkür ve takdirlerini ilettiği kaydedildi. 

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ocak Cumartesi günü aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuş, İran'ın idamlara tepki göstermesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti. Suudi Arabistan yönetimi de büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yönelik saldırıların ardından İran ile diplomatik ilişkilerini kestiğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...