Madaya'da gıda maddeleri 15 katı fiyatla satılıyor

Düzenleyen:
Madaya'da gıda maddeleri 15 katı fiyatla satılıyor

DÜNYA Haberleri

Açlıktan ölümlerin her geçen gün arttığı Suriye'nin Madaya beldesinde bir kilo pirinç 40 bin Suriye lirasına (300 Türk lirası) satılıyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, beldede yokluk nedeniyle mevcut gıda maddeleri 15-20 katı fiyatla satılıyor. Kaynaklar, uluslararası kamuoyunun, bölgeye insani yardımların girmesi için rejime baskı yapması gerektiğine işaret ederek, beldedeki en büyük eksikliğin ilaç ve sağlık malzemesi olduğunu belirtiyor.

Beldede bir kilo şeker 60 bin Suriye lirası (yaklaşık 445 Türk lirası), bir litre sıvı yağ 70 bin Suriye lirası (yaklaşık 520 Türk lirası), bir kilo pirinç de 40 bin Suriye lirasına (300 Türk lirası) satılıyor. Elektrik verilmeyen beldede halk, yıkılmış evlerin enkazlarından topladığı tahta parçalarını yakarak ısınmaya çalışıyor.

Sivil savunma ekiplerinden Madaya protestosu

Başkentin Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesi ve Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde görev yapan sivil savunma ekipleri, Madaya'da sivillerin, rejim ile Hizbullah milislerinin kuşatması altında açlıktan ölmesi durumuna dikkati çekmek amacıyla gösteri düzenledi.

Sivil savunma ekipleri, üzerinde ''Çürümüş milletlerden çürümüş gıda istemiyoruz, Madaya halkının yanındayız", "Diz çökmektense ölürüz", "Kuşatma, açlık ve fakirlik bizi birleştiriyor'' yazan dövizler taşıdı.

Duma'daki sivil savunma ekibinden Abdullah Hafi, "Madaya'da 40 bin kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda. Tek vücut olarak Madaya halkının yanındayız" dedi.  

Hizbullah'ın Madaya beldesinin çevresine mayın döşemesi ve rejim güçlerinin müdahaleleri sebebiyle bölgeden çıkamayan halk, temel gıda maddelerine dahi ulaşamıyor. Söz konusu abluka sebebiyle, bölgede geçen ay 23 kişi açlık sebebiyle hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...