Arnavutluk ve Kosova'da sel

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Arnavutluk ve Kosova'da sel

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Arnavutluk ve Kosova'da son günlerde etkili olan yağışlar, taşkınların yaşanmasına neden oldu.

Arnavutluk'ta başkent Tiran'ın yanı sıra İşkodra ve Lezhe şehirlerinde etkili olan sağanak, nehirlerin taşmasına ve ulaşımda aksaklıkların meydana gelmesine neden oldu.

Taşkınlarda Tiran'a içme suyu sağlayan boru hattında da hasar oluştuğu ve bazı kara yollarının toprak kayması nedeniyle ulaşıma kapatıldığı bildirildi.

Yüzden fazla ev boşaltıldı
Selin etkili olduğu bölgelerde yüzden fazla ailenin evlerinden tahliye edildiği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ilgili diğer bakanlıklar ve yerel yönetimlerin yanı sıra Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri ve Acil Durumlar Müdürlüğü ile koordine halinde gelişmelerin takip edildiği ifade edildi.

Selin etkili olduğu bir diğer bölge ülkesi Kosova'da da taşkınlar hayatı olumsuz etkiledi. Ülke genelinde etkili olan yağışlar nedeniyle çok sayıda ev taşkın sularından zarar gördü, kara ulaşımında aksaklıklar meydana geldi.

Kosova İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, selin verdiği zararın büyük olduğu ancak herhangi bir can kaybının yaşanmadığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...