Suudi Arabistan-İran gerginliğini konuştular

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Suudi Arabistan-İran gerginliğini konuştular

DÜNYA Haberleri  / iha

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İtalya Başbakanı Matteo Renzi’nin gerçekleştirdikleri telefon konuşmasında Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerilim ele alındı.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başbakanı Vladimir Putin’in İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Görüşmede Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerilim ile Rusya ve İtalya arasındaki iş birliğinin yanı sıra uluslararası terörizme karşı mücadelede atılacak adımların ele alındığı aktarıldı. Açıklamada, “Uluslararası gündemde yer alan meselelerle ilgili yapılan fikir alışverişi boyunca, Suudi Arabistan ve İran arasında çözülemeyen durumun yanı sıra Suriye sorununun çözümü ele alındı. Bu bağlamda, uluslararası teröre karşı mücadele, yakın işbirliği içinde çalışmanın önemi kaydedildi” denildi.

Rusya-İtalya işbirliğine ilişkin konuların yapıcı olarak ayrıntılarıyla tartışıldığı ve iki tarafın karşılıklı faydalı enerji projelerinin uygulanması için işbirliğinin devamının önemli olduğunu teyit ettiği aktarıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...