Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cakarta'da intihar saldırısı

Düzenleyen:
Cakarta'da intihar saldırısı

DÜNYA Haberleri

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen bombalı saldırılarda 1'i polis 4 kişi yaşamını yitirdi. Patlamada 3 intihar eylemcisi öldü.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bombalı saldırılar düzenlendi.

Görgü tanıkları, ilk patlamanın kent merkezindeki bir kafede 3 intihar eylemcisinin üzerlerine bağladıkları bombaları patlatması sonucu meydana geldiğini söyledi. 

Saldırılarda 3 intihar eylemcisi ölürken, 1'i polis 4 kişi yaşamını yitirdi. 

Tanıklar, iki saldırganın da kafenin yer aldığı alışveriş merkezinin yakınlarındaki bir polis noktasına saldırı düzenlediğini belirtti. Saldırganlarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmanın halen sürdüğü kaydedildi.

İkinci saldırı

İlk saldırıdan yaklaşık 2 saat sonra, olay yerinin hemen yakınında ikinci bir patlama meydana geldi. Görgü tanıkları, 25 polis olay yerine girdikten 5 dakika sonra bir patlama daha olduğunu söyledi. Patlamanın intihar eylemcisi tarafından mı düzenlendiği yoksa uzaktan kumandalı bir bombanın mı patlatıldığı henüz bilinmiyor. 

Yerel televizyon kanalı TVOne, kentin diğer kesimlerinde 3 patlamanın daha olduğunu duyurdu. 

Saldırıları henüz üstlenen olmadı. 

Çalışma ziyareti için Batı Java eyaletinde bulunan Devlet başkanı Joko Widodo, saldırıların ardından yaptığı açıklamada "Devletimiz ve milletimiz, bu tür terör eylemlerinden korkmamalı. Teröre karşı dik durarak, mücadele etmeliyiz" dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...