Yeni devlet başkanının seçilmesinden sonra Fransız askerleri çekilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Yeni devlet başkanının seçilmesinden sonra Fransız askerleri çekilecek

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde (OAC) yeni devlet başkanının seçiminin ardından, bu ülkede bulunan Fransız askerlerinin geri çekileceğini açıkladı.

Hollande, Fransız ordusunun yeni yılını kutlamak için Harp Okulunda düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Fransız birliklerinin, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde istikrarını sağlanması ve katliamların önüne geçilmesi konusunda önemli katkıları olduğunu vurgulayan Holande, "seçimler düzenlenecek ve biz bu sayede bu ülkeden askerlerimizi geri çekeceğiz" dedi.

Fransa, iç savaşın başladığı OAC’ye önce 2 bin asker göndermiş, son olarak birlik sayısını 900’e düşürmüştü. İlk turu 30 Aralık’ta düzenlene genel ve devlet başkanlığı seçimlerin ikinci turu bu ay sonu düzenlenecek.

Terörle mücadele

Hollanda, konuşmasında Fransız askeri birliklerinin ülke içinde terörle mücadele konusunda yaptığı çalışmalardan övgü ile bahsetti ve Savunma Bakanlığı’ndan ülke genelinde teröre karşı seferber edilen yaklaşık 13 bin askeri personele ilave tazminat verilmesini istedi.

Fransa Cumhurbaşkanı, 28 bin olan yedek asker sayısının ise 40 bine çıkartılması talimatını verdiğini bildirdi. Fransa, geçen yıl ocak meydana gelen terör saldırılarının ardından askeri birliklerinin de ülke genelinde terörle mücadele görevlendirilmesini kararlaştırmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...