Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'AB’nin taahhütlerini yerine getirmede eksiklikleri var'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'AB’nin taahhütlerini yerine getirmede eksiklikleri var'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, AB’nin, sığınmacı krizinde Türkiye'ye taahhütlerini yerine getirme noktasında henüz eksiklilerinin bulunduğunu söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, AB’nin, sığınmacı krizinde Türkiye'ye taahhütlerini yerine getirme noktasında henüz eksiklilerinin bulunduğunu söyledi.

Steinmeier, Berlin’deki yabancı gazetecilerle yaptığı toplantıda, Türkiye ile AB Konseyi arasında kasım ayında varılan anlaşmaya değindi.

Türkiye’nin kapsamlı şekilde taahhütlerini henüz yerine getirmediğini, ancak üçüncü ülkelerden ülkeye girecek Suriyelilere getirilen vize zorunluluğunun bu anlamda ilk adımı oluşturduğunu belirten Steinmeier, Türkiye'nin, iş piyasasına ülkedeki Suriyeli sığınmacılar katılabilme yönünde de söz verdiğini ifade etti.

Steinmeier, Türkiye’den dış sınırlarını daha iyi koruması yönünde tedbirler almasını da beklediğini bildirdi. 

Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye 3 milyar avro taahhüdünde bulunduğunu anımsatan Steinmeier, AB’de bir kaç ülkenin buna henüz onay vermediğini ve bunun dün AB Dışişleri Toplantısı’nda eleştirildiğini dile getirdi.

"Sığınmacı sorunu sınırları kapatmakla çözülmez"

Steinmeier, sığınmacı krizinin bir günden diğerine çözülemeyeceğini vurguladı. Sığınmacı akışının yoğunluğuna dikkati çeken Steinmeier, “Sınırların kapatılması sorunun çözümü değildir” ifadesini kullandı.

"Türkiye sığınmacı konusunda kilit ülke"

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, sığınmacı krizinde en önemli unsurun insanların kaçış sebepleriyle mücadele edilmesi olduğunu da yineledi.

Türkiye’nin sığınmacı krizinde kilit bir ülke olduğunun altını çizen Steinmeier, “Avrupa’ya doğru gelen sığınmacı akınının bu yıl azaltılması konusunda Türkiye’ye ihtiyaç duyduğumuzu inkar edemeyiz” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...