Rus askerleri sınırımıza konuşlandı

Düzenleyen:
Rus askerleri sınırımıza konuşlandı

DÜNYA Haberleri

Esad rejimi ile terör örgütü PYD’yi Haseke’de buluşturan Rusya, dün Kamışlı’ya 100 asker indirdi. PYD - Esad - Rusya ittifakı deşifre oldu.

Rusya önceki gün Esad rejimi ve terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD kontrolündeki Haseke’nin Kamışlı ilçesine 100 asker gönderdi.  Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi’nden (LCC) yapılan açıklamada, önceki sabah 100 Rus askerinin Suriye’ye ait askeri uçakla Kamışlı havaalanına geldiği belirtildi. Açıklamaya göre, askerler buradan, PYD ve Esad güçlerinin koruması altında Kamışlı’nın güneyinde bulunan Terteb Tepesi’ndeki 154. Alay’a götürüldü. Böylelikle Esad - PYD ve Rusya ittifakı bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu.
 
REJİM KORUMASI
 
Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi’nden (LCC) yapılan açıklamaya göre, önceki sabah 100 Rus askeri PYD ve rejim askerlerinin koruması altında Haseke’nin Kamışlı ilçesine geldi. Rus askerlerinin terör örgütü PYD’nin kontrolündeki alanlarda değil, rejimin hâkimiyetindeki bölgelerde konuşlandırılması bekleniyor. Radar, anti-radar sistemleri ve topçu taburlarının bulunduğu 154. Alay, Esad rejimi kontrolündeki Kamışlı havaalanını koruyor.
 
KOMİTE AÇIKLADI
 
Daha önce de, Rusya’nın talebiyle Haseke’de yapılan rejim - PYD - PKK görüşmesinden sonra 250 Rus askerinin Kamışlı’ya yerleştiği iddia edilmişti. Geçen hafta içi Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) Esad rejiminin İçişleri Bakanı İbrahim el Şaar’ın Haseke’de terör örgütü PYD ve Kandil’den gelen bir heyetle görüştüğünü açıklamıştı. Bu dikkat çeken yakın temasın daha sonra Rusya’nın talebiyle PYD’yi rejimin bir parçası haline getirmek istediği için gerçekleştiği öğrenilmişti. İşte bu görüşmeden sadece 3 gün sonra Rusya Haseke’nin Kamışlı ilçesine asker göndermeye başladı. 
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...