Kırımoğlu'na tutuklama kararı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kırımoğlu'na tutuklama kararı

DÜNYA Haberleri  / AA

Akmescit kentindeki Kiev yerel mahkemesi, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'a girmesi yasak olan Kırım Tatar Milli Meclisi Birinci Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu hakkında gıyabi tutuklama kararı aldı.

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'ın Rus savcısı Natalya Poklonskaya, Kırım savcılığının, "Kırımoğlu'nun Ukrayna'nın Kırım'a ablukasının organizatörlerinden biri olduğu" iddiasıyla mahkemeye başvurduğunu ve başvurunun kabul edildiğini açıkladı.

Kırım'ın Rus Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantnov, Ukrayna Milletvekili Kırımoğlu'nun ülkede yönetimin değişmesinden sonra tutuklanabileceğini öne sürdü.

Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov ve Tatar ATR televizyonunun sahibi Lenur İslamov ile 20 Eylül'de "Kırım'a Gıda Ablukası" eylemini organize etmiş, aktivistler Ukrayna'dan Kırım'a mal götüren kamyonların yolunu kapatmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...