Mısır'da 6 kişinin öldüğü 13 kişinin yaralandığı patlamayı DAEŞ üstlendi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Mısır'da 6 kişinin öldüğü 13 kişinin yaralandığı patlamayı DAEŞ üstlendi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kahire'de, güvenlik güçlerinin baskın düzenlediği bir binada meydana gelen patlamayı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de, güvenlik güçlerinin baskın düzenlediği bir binada meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği bildirildi.

Örgüte yakın bir internet sayfasında yayınlanan açıklamada, Kahire'nin batı kesimindeki El-Herem Mahallesi'nde DAEŞ militanlarının polislerin girdiği evi patlattığı belirtildi.

Açıklamada, önceden bomba düzeneği ile tuzaklanmış olan evde meydana gelen patlamada 10 polisin yaşamını yitirdiği iddia edildi.

İçişleri Bakanlığından konuya ilişkin dün yapılan açıklamada patlamadan 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 13 kişinin ise yaralandığı ifade edilmişti.

Ülkenin Kuzey Sina bölgesinde, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını "Sina Vilayeti" olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların bölgede etkin olduğu belirtiliyor. 

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik, "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar yapıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...