Irak'ta şiddet olayları: 44 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak'ta şiddet olayları: 44 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Diyala kentinde, Şii taziye meclisine düzenlenen intihar saldırısında, aralarında Haşdi Şabi liderlerinin de bulunduğu 35 kişi öldü, 55 kişi yaralandı. Bağdat'taki saldırıda ise 9 kişi yaşamını yitirdi.

Irak'ın doğusundaki Diyala kentinde bir taziye meclisine düzenlenen intihar saldırısında 35 kişinin öldüğü, 55 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Diyala'daki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kentin kuzeydoğusunda bulunan Mikdadiye ilçesindeki bir taziye meclisine intihar saldırısı düzenlendi.

İlk belirlemelere göre 35 kişinin hayatını kaybettiği, 55 kişinin yaralandığı saldırıda ölenler arasında Şii milis gücü Haşdi Şabi liderlerinin de bulunduğu bildirildi.

Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

Bağdat'ta bombalı saldırı: 9 ölü

Öte yandan, başkent Bağdat'ın batısındaki Ebu Gureyb bölgesine bağlı Subayhat semtinde ordu birlikleriyle Şii milis güçleri Haşdi Şabi birlikerini taşıyan askeri araçların geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatıldı.

Saldırıda asker ve Haşdi Şabi unsurlarından 9 kişi yaşamını yitirdi, 18 kişi yaralandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...