Roma'yı fareler bastı

Düzenleyen:
Roma'yı fareler bastı

DÜNYA Haberleri

İtalya'nın başkenti Roma'da toplanmayan çöplerin de etkisiyle fare sayısının kent nüfusunun iki katına çıktı.

Bazı müze ve turistik alanlarda yaşanan fare baskınlarının da "fare alarmı" başlıklarıyla haber olması üzerine belediye 1 milyon 250 bin euro’luk bir eylem planı hazırladı.

FARE SAYISI 6 MİLYONA ULAŞTI
Çevre ve tüketici hakları dernekleri birliği Codacons tarafından yayımlanan verilere göre Roma'daki fare sayısı 6 milyona ulaştı. Codacons bu fare istilasını "acil durum" olarak nitelerken İtalyan basını da her Romalı başına yaklaşık 2 fare düştüğüne dikkat çekti.

TURİSTLİK YERLER SIÇANLAR YÜZÜNDEN KAPANDI
Son olarak bu hafta içinde, Roma'nın en popüler turistik alanlarından İmparatorluk Forumu'nda bir gişe sıçanlar yüzünden kapatıldı. Palazzo Massimo müzesinde çalışanların da sıçan baskınından şikayetçi olduğu belirtildi. Belediyenin arkeoloji sorumlusu Francesco Prosperetti ise, Codacons'un "acil durum" alarmı ve basındaki fare istilası haberlerine karşı çıkarak bunların münferit vakalar olduğunu savundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...