Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırgızistan'a e-devlet desteği

Kırgızistan'a e-devlet desteği

DÜNYA Haberleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan'ın bazı bakanlıklarında e-devlet altyapısını oluşturmak için çalışmalara başladı.

TİKA ile Kırgızistan Maliye Bakanlığı arasında bilişim altyapısının oluşturulmasını öngören işbirliği protokolü çerçevesinde Bişkek'te bulunan Maliye Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı yetkililerinden oluşan heyet ile TİKA'nın Bişkek Program Koordinatörlüğü yetkililerinin katılımıyla Maliye Bakanlığında toplantı düzenlendi.
Kırgızistan Maliye Bakanı Adılbek Kasımaliyev, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'ye ve TİKA'ya, Kırgızistan Kamu Maliyesi Bilgi Sistemi Geliştirme Projesi'ne verilen destekten ötürü teşekkür ederek bakanlığın bilişim altyapısının kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kasımaliyev, bilişim altyapısı sayesinde yolsuzlukla mücadelede bir mekanizmaya sahip olacaklarını vurguladı.
Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Güner Demirel, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırgızistan'da iki hafta boyunca Maliye Bakanlığının bütçe hazırlama ve uygulama ile harcama süreçlerini yürüten personeliyle görüşmeler yaparak mali süreci ve mevzuat hakkında bilgi aldıklarını söyledi.
Demirel, detaylı ve analizi içeren raporu Türkiye'ye döndüklerinde oluşturmaya çalışacaklarını belirterek “Oluşturulacak raporu yıl sonunda Kırgızistan tarafına göndereceğiz. Rapor gözden geçirildikten sonra TİKA aracılığıyla gelecek yıl ihaleye çıkılacak" dedi.
TİKA ile Kırgızistan Maliye ve Dışişleri Bakanlığı arasında bilişim altyapısının oluşturulmasını öngören işbirliği protokolü 18 Kasım 2015'te imzalanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...