'İki devletli çözüm seçeneği bölgemizdeki güvenliğin anahtarıdır'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İki devletli çözüm seçeneği bölgemizdeki güvenliğin anahtarıdır'

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin Devlet Başkanı Abbas, iki devletli çözüm seçeneğine dair umutların yeniden inşasının, bölgedeki güvenlik, barış ve istikrarın anahtarı olduğunu söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, iki devletli çözüm seçeneğine dair umutların yeniden inşasının, bölgedeki güvenlik, barış ve istikrarın anahtarı olduğunu söyledi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Abbas, resmi temaslarda bulunmak üzere bölgeye gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve beraberindeki heyetle Ramallah'taki başkanlık binasında bir araya geldi. Terörün her çeşidiyle mücadelenin zorunlu olduğunu belirten Abbas, "DAEŞ ve teröre karşı kazanılacak zafer, 1967 sınırlarına tabi, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını gerektirir" dedi.

İsrail makamlarının son 5 ayda 200 Filistinliyi öldürdüğünü vurgulayan Abbas, "4 Haziran 1967 sınırlarına tabi, iki devletli çözüm seçeneğine dair umutların yeniden inşası, bölgemizdeki güvenlik, barış ve istikrarın anahtarıdır. İşgalin varlığının sabitlenmesi ve Yahudi yerleşim birimlerinin inşasına devam edilmesi ise bölgedeki şiddetin ve kan akmasının sebebidir" diye konuştu.

Abbas, Biden'a dün öldürülen ABD vatandaşı için taziyelerini de iletti.

Biden ise ülkesinin iki devletli çözüme bağlılığı ve Yahudi yerleşim yerlerinin inşası konusundaki tutumuna dikkati çekti.

Salı günü İsrail gelen ABD Başkan Yardımcısı Biden, eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmüştü. Biden'ın Filistin ziyareti kapsamınsa ise Abbas ve Filistinli liderlerle görüşmesinin ardından ülkeden ayrıldığı bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...