Arap Parlamentosu'ndan Velayati'nin açıklamalarına kınama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Arap Parlamentosu'ndan Velayati'nin açıklamalarına kınama

DÜNYA Haberleri  / AA

Arap Parlamentosu Başkanı Cervan, İran’ın dini lideri Hamaney’in danışmanı Velayati’nin, ülkesinin Yemen’e müdahale edebileceği yönündeki açıklamasını kınadı.

Arap Parlamentosu Başkanı Ahmed el-Cervan, İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in danışmanı Ali Velayati’nin, ülkesinin Yemen’e müdahale edebileceği yönündeki açıklamasını kınadı.

Arap Parlamentosu tarafından yapılan yazılı açıklamada Cervan, Velayati’nin, Tahran’ın Rusya ile koordinasyon ve onun desteğiyle Yemen’e müdahale etmek istemesi yönündeki açıklamasını, Arap ülkelerinin içişlerine karışmak olduğunu belirterek kınadı.

İran’ın söz konusu kışkırtıcı ifadelerinin ilk olmadığını ifade eden Cevran, İran’ın Arap ülkelerinin içişlerine açıkça karışmasının, kendisinin düşmanca ve yayılmacı politikalarını açıkladığına dikkati çekti.

İran’ın Arap ülkelerine yapacağı herhangi bir siyasi veya askeri müdahalenin bütün uluslararası antlaşmalara göre kabul edilemez olduğunu vurgulayan Cervan, İran’ın böyle düşmanca eylemlerine, uluslararası kanunlara uygun bir şekilde karşılık vermenin zorunlu olduğunu kaydetti.

Velayati 21 Şubat’ta, İran’ın, Suriye ve Irak’ta Rusya ile yaptığı işbirliğine benzer bir şekilde Rusya ile koordinasyon içerisinde Yemen’e müdahale edebileceğini dile getirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...