Yakalanan 'umut yolcusu' 50 bini aştı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yakalanan 'umut yolcusu' 50 bini aştı

DÜNYA Haberleri  / AA

Daha iyi yaşam koşullarına kavuşma umuduyla Avrupa'ya gitmeye çalışırken kara ve denizde yürütülen operasyonlarda yakalanan göçmen sayısı yılın ilk 69 gününde 50 bini aştı.

Avrupa'da daha iyi bir yaşam hayali kuran göçmenlerin umuda yolculukları, tehlikelerine rağmen devam ediyor. Yasa dışı yollardan yapılan göçe karşı Türkiye de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları göçmenlerin en önemli rotalarından olan Ege Denizi'nde, jandarma ve emniyet ekipleri ise Aydın, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya ile Bulgaristan ve Yunanistan sınırındaki Edirne ve Kırklareli'nde kaçak geçişleri önlemek için gece gündüz çalışmalarına devam ediyor.

50 binden fazla göçmen yakalandı

2016 yılının 69 gününde yapılan operasyonlarda, yasa dışı yollardan Avrupa'ya geçmeye çalışan 50 binden fazla göçmen yakalandı. 

Sahil Güvenlik'in 3-9 Mart tarihlerini kapsayan son bir haftadaki operasyonlarında denizde yakaladığı 548 yabancı uyrukluyla bu yıl kurtardığı kaçak göçmen sayısı 15 bin 48'e ulaştı.

Yılbaşından bu yana Ege Denizi'nde ölen göçmen sayısı ise 183'e ulaştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...