Muallim: '24 saat içinde kimse gelmezse'

Düzenleyen:
Muallim: '24 saat içinde kimse gelmezse'

DÜNYA Haberleri

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Cenevre barış görüşmelerinde Esad'ın geleceğini tartışmak isteyen kimseyle konuşmayacaklarını, Suriye liderinin kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.

Kesintiye uğrayan görüşmelerin Pazartesi tekrar başlaması hedefleniyor. Muallim, Cenevre öncesi başkent Şam'da bir basın toplantısı düzenledi. 

Devlet televizyonundan canlı yayınlanan toplantıda Muallim, "Beşar Esad Suriye halkına aittir ve Suriye halkının kırmızı çizgisidir" dedi.

'24 SAAT İÇİNDE KİMSE GELMEZSE DÖNECEĞİZ'
Muallim, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'yı işaret ederek, "Ne o nede başka birisi, her kim olursa olsun, kimsenin cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuşma hakkı yok" dedi. Barış görüşmelerine hâlâ bağlı olduklarını belirten Dışişleri Bakanı, 'Suriye heyetinin, muhalefet heyetinin gelişini sadece 24 saat bekleyeceklerini aksi takdirde ülkeye geri döneceğini' belirtti.

Muallim, "Heyetimiz Cenevre'ye gitmek üzere yarın ülkeden ayrılacak. 24 saat bekleyeceğiz ve kimse gelmezse geri döneceğiz". (BBC Türkçe)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...