Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ankara'daki terör saldırısı Avrupa basınında

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ankara'daki terör saldırısı Avrupa basınında

DÜNYA Haberleri  / AA

Ankara'daki terör saldırısı, Avrupa basınında geniş şekilde yer aldı.

İngiliz yayın kurumu BBC, Ankara’daki terör saldırısının ardından, “Cumhurbaşkanı Erdoğan terörü dize getirmek için yemin etti” ifadesini kullanarak, Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığına dikkati çekti.

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Guardian da gelişmeleri okuyucularına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saldırıya ilişkin açıklamalarına yer vererek duyurdu.

Financial Times gazetesi ise Türkiye’nin başkentinin bir aydan kısa bir sürede ikinci kez terör saldırısının hedefi olduğunu, son saldırının ise “şehrin ana ulaşım merkezinde” gerçekleştirildiğini belirtti.

Almanya

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi, saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Teröre diz çöktüreceğiz'' sözlerini başlık olarak kullandı. Gazete ''Bu kentte acının sınır haddi nerede'' diye sorduğu haberinde Ankara'nın huzuru hak eden bir kent olduğunu ifade etti. 

Spiegel Online internet sitesi de terör saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''terörle kararlılıkla mücadele edileceği'' sözlerini başlığa çekti. Haberde terör saldırısıyla ilgili detaylara yer verildi.

Fransa

Fransız Le Figaro gazetesi ise konuyla ilgili haberini "Ankara'nın merkezi yeniden ölümcül bir saldırıyla vuruldu" başlığıyla verdi. Haberde İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yılbaşından bu yana 18 terörist saldırının önlendiğine ilişkin paylaştığı bilgi de yer aldı.

İspanya

İspanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden El Pais, Ankara'nın merkezindeki saldırının Türkiye'yi yeniden alarma geçirdiğini belirterek, Ankara'da 1 ay önce meydana gelen terör saldırısına nazaran şimdiki saldırının tamamen sivilleri hedef almasına vurgu yaptı.

El Mundo gazetesi de uzmanların, saldırının sivilleri hedef alan bomba yüklü bir araçla yapıldığını düşündüğünü bildirdi. Gazete, "Bir güvenlik kaynağı saldırının PKK veya yakınındaki gruplar tarafından gerçekleştiğini savunuyor" ifadelerini kullandı.

İtalya

La Repubblica gazetesi, saldırıda, insanların özellikle de otobüs bekledikleri bir saatte, kalabalık bir bölgenin hedef alındığı ifade edildi. Haberde, Ankara’da önceki aylarda bir barış mitinginin bir de askeri lojmanların olduğu bölgenin terör eylemine maruz kaldığı hatırlatıldı.

La Stampa gazetesi de Ankara’da otobüs durağında terör yaşandığını aktarırken, "Saldırının sorumlusu olarak terör örgütü PKK’dan şüpheleniliyor" ifadelerini kullandı.

Saldırı, İsveç, Avusturya, Hollanda, Macaristan, Sırbistan, Bosna Hersek ve Bulgaristan basınında da geniş biçimde yer aldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...