Uçak inerken yere çakıldı, 62 kişi öldü

Düzenleyen:
Uçak inerken yere çakıldı, 62 kişi öldü

DÜNYA Haberleri

Dubai merkezli düşük maliyetli hava yolu FlyDubai’ye ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı Rusya’da Rostov-on-don Havalimanı’na iniş sırasında düştü. Uçağın görüş mesafesi yüzünden ilk denemede pisti pas geçtiği ikinci denemede ise yere çakıldığı öğrenildi.

Rostov Acil Durum Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, havalimanına ikinci defa iniş denemesi yaparken uçağın kanadığının zemine çarptığını aktardı. Rusya Olağanüstü Haller Bakanlığı, hayatını kaybeden 55 yolcudan 44’ünün Rus, 8’inin Ukrayna, 2’sinin Hindistan, birinin ise Özbekistan vatandaşı olduğu bildirildi. Kazada 7 mürettebatın da hayatını kaybettiği açıklandı. Ölenlerden 7’sinin ise çocuk olduğu öğrenildi. Bu arada, düşen yolcu uçağına ait kara kutuları bulundu. Pilotlardan birinin son sözlerinin, “1, 2, bye bye” olduğu duyuluyor ve sonra ses kesiliyor. Uçağın olumsuz hava şartları nedeniyle pilot hatası ya da teknik bir problem sonucu meydana gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Bölge Valisi Vasily Golubev, uçağın Rostov bölgesindeki olumsuz hava şartları ve şiddetli rüzgar nedeniyle düşmüş olabileceğini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...